Aantal leegstaande winkelpanden steeg deze legislatuur met meer dan 40%

PERSMEDEDELING VLAAMS BELANG LIER-KONINGSHOOIKT

Middenstand kreunt onder N-VA en Open VLD geblaat

Aantal leegstaande winkelpanden steeg deze legislatuur met meer dan 40%

 

Elke Lierenaar valt het op dat steeds meer handelszaken verdwijnen en winkelpanden leeg staan. Alleen het stadsbestuur blijft de ogen sluiten voor de werkelijkheid. Tijdens deze legislatuur (2013-2017) nam het aantal leegstaande handelspanden toe met meer dan 40%.

 

Wie de problemen niet durft erkennen, kan ze ook niet oplossen. Wie de problemen niet durft benoemen, wordt zelf een onderdeel van het probleem

 

Op geen enkele manier heeft dit stadsbestuur ooit een ernstige poging ondernomen om het tij te keren. Nooit werden effectieve maatregelen genomen om de middenstand te ondersteunen, of het stadscentrum voor handelaars aantrekkelijk te maken.

De éénmalige starters- of verhuispremie van €10.000 die het stadsbestuur verkoopt als vernieuwend is zo oud als de straat. Premies uitdelen  was altijd al  de geliefde ‘oplossing’ van socialisten en liberalen. Het heeft echter nooit of nergens tot langdurige oplossingen geleid.

 

De constante goednieuwsshow van de meerderheidspartijen is dan ook één grote farce.

En één jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen mogen of kunnen we van hen geen beterschap meer verwachten.

 

Vlaams Belang Lier-Koningshooikt bracht al in 2014 een ‘horeca-plan’ uit. In 2015 voerde het een grote campagne om de massale leegstand van de handelspanden aan te klagen,  en hield het een uitgebreide rondvraag onder de handelaars. Rekening houdend met de opmerkingen en argumenten uit deze enquête lanceerde Vlaams Belang in 2016 zijn “Handelsplan 20-18”.

 

Dit plan kende een ruime verspreiding en werd goed onthaald. N-VA en Open VLD beslisten echter om géén gebruik te maken van de positieve voorstellen, die erin stonden vervat… Van niet één! Het resultaat van die starre houding is duidelijk te zien in de Lierse winkelstraten, en de jaarlijkse leegstandscijfers liegen er niet om.

 

Vlaams Belang Lier – Koningshooikt geeft zaterdag 9 en zondag 10 september de aftrap van een nieuwe campagne om het gevoerde beleid inzake detailhandel aan te klagen en de ‘fake news’ ballon te doorprikken. Dit vanop een tijdelijk ‘Vlaams Belang terras’ in de Berlaarsestraat tijdens Boulevard Gommaar. Vlaams Belang militanten zullen tot eind oktober verder actie voeren op verscheidene plaatsen in Lier en daarbij 5000 pamfletten verspreiden.

 

webstek 1  webstek 2  P70909-131805

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...