Afvaltaks een blijvertje ?

Afgelopen weekend kopte een krant dat de roze zak waarin we plastiekafval deponeren, een blijvertje is en dat er nog een andere zak op komst is waarin we groenten-, fruit- en tuinafval kunnen verzamelen.

Tijdens een bevraging op de gemeenteraad enige tijd terug gaf de schepen van Milieu het Vlaams Belang al te kennen dat er bij het gemeentebestuur weinig animo was om de afvaltaks van 54 euro te verminderen, laat staan af te schaffen. Er zou nagedacht worden over het spenderen van dat geld aan een uitbreiding van de dienstverlening …

Het Vlaams Belang meent dat het intussen klaar is dat de afvaltaks niet meer zal verdwijnen. De afvalintercommunale en haar politiek verantwoordelijken zijn te ijverig op zoek naar een bijkomende dienstverlening om de taks te verantwoorden. Ze zoeken die klaarblijkelijk in het creëren van nieuwe afvalzakken en het ophalen ervan aan huis. Het Vlaams Belang is benieuwd of die ‘extra dienstverlening’ de taks voor de volle pot zal opslorpen. We betwijfelen dat sterk en durven er van uit te gaan dat er voor de intercommunale een aardige cent zal overblijven. Dat gaan we op gepaste tijd zeker toetsen !

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...