Burgemeester Boogaerts (N-VA) wil duur cassatieberoep starten tegen Vlaams Belang …MET UW CENTEN

Burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) liet zich afgelopen gemeenteraad opnieuw van zijn kleinste kant zien.

Ondanks dat de politierechtbank de GAS-boetes vernietigde voor twee uitdeelacties van Vlaams Belang in 2015, en bovendien in het vonnis duidelijk stelt dat het uitdelen van politieke pamfletten aan een voorafgaande toelating onderwerpen een vorm van door de Grondwet verboden voorafgaandelijke censuur is, blijft hij zich verzetten tegen een aanpassing van artikel 251 uit het politiereglement.

Straffer nog, burgemeester Boogaerts laat onderzoeken of er een mogelijkheid is om de zaak naar cassatie te brengen. Een triestig schouwspel, waarbij de burgemeester een persoonlijke strijd wil uitvechten tegen Vlaams Belang op kosten van de Lierenaars en Hooiktenaars.

Een politieke tegenstander bestrijden doe je door beleid te voeren, door het eigen partijprogramma uit te voeren, door in debat te gaan ,… . Niet door je functie van burgemeester te misbruiken en een spreekverbod op te leggen aan je politieke tegenstander, niet door rechtszaken te starten om de vrije meningsuiting te kunnen beknotten of censuur toe te passen.

Een zeer duur cassatieberoep starten met Liers belastinggeld om een politieke tegenstander het zwijgen op te leggen is dan ook ongehoord.

Vlaams Belang Lier – Koningshooikt zal in de gemeenteraad van mei de wijziging van artikel 251 opnieuw op de agenda plaatsen en ter stemming voorleggen. Indien het college van burgemeester en schepenen zich hiertegen blijft verzetten zullen wij ons beraden over verdere acties.

Facebook GAS campagne

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...