De naweeën van het Blacklight Festival

Op 26 augustus, vond het Blacklight Festival plaats aan de Nazaretdreef in Lier. Met amper duizend toeschouwers bleef de opkomst eerder aan de magere kant. Maar de impact die het gebeuren had op mens en milieu was er niet minder heftig om. De bewoners aan de oostkant van Lier moesten tot diep in de nacht de dreunende beats en bassen ondergaan.

 

Nu,  meer dan drie weken later,  liggen er nog altijd hopen zwerfvuil verspreid over de festivalweide. Achtergelaten vuilniszakken en andere rommel blijven dit stuk natuurgebied ontsieren. De organisatoren hebben daardoor alleszins aangetoond dat zij niet opgewassen zijn tegen de eisen en de verantwoordelijkheden die een dergelijk evenement met zich meebrengen.

 

Maar vooral de Stad blijft zwaar in gebreke. Vanzelfsprekend was het de taak van het stadsbestuur om de organisatoren te controleren en terecht te wijzen. Dit is niet gebeurd, en het stadsbestuur had al lang zelf maatregelen moeten nemen  om de site op te ruimen en in haar oorspronkelijke staat te herstellen.

 

De nalatigheid en het lakse optreden van het stadsbestuur staan dan ook in schril contrast met de actie die ze precies deze week voeren en waarbij ze focussen op een ‘Proper Lier’. 

Blacklight festival 1 Blacklight Festival 2

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...