De Polderbar: schepen en burgemeester met de billen bloot

Dat er iets niet pluis was met het dossier van de Polderbar was voor Vlaams Belang Lier – Koningshooikt van in het begin duidelijk.

Zo waren er de verklaringen van burgemeester Boogaerts (N-VA) die meermaals op RTV vertelde dat hij de uitbaters van de polderbar Els en Stefan gesproken had, terwijl het jonge koppel dit met kracht ontkende.

Zo was er ook de mondelinge vraag van Vlaams Belang raadslid Ella Cornelis in de gemeenteraad, die het schepencollege niet wenste te beantwoorden en waarvoor men de trukendoos bovenhaalde.

Er waren bovendien ook aanwijzingen dat de klacht tegen de Polderbar van iemand uit het schepencollege zou komen.

Vlaams Belang gemeenteraadslid Marcel Taelman heeft zich daarop vastgebeten in dit dossier. Het was duidelijk dat Els en Stefan slachtoffer waren van fouten die boven hun hoofden gemaakt werden, en waar niemand de verantwoordelijkheid voor wilde opnemen.

Tijdens de gemeenteraad van april bracht Marcel Taelman de bewijzen dat Els en Stefan van in het begin verkeerde informatie gekregen hadden.

Zowel burgemeester Boogaerts als schepen Herijgers deden tijdens die gemeenteraad hun uiterste best om opnieuw hun aandeel in dit dossier weg te wuiven en de volledige verantwoordelijkheid op anderen af te schuiven.

Zo verklaarde schepen Herijgers: “Ik heb nooit een klacht ingediend tegen de Polderbar.”. De burgemeester snauwde Marcel Taelman toe: “ Ik zou graag hebben dat u stopt met onwaarheden te vertellen.”.

Dankzij een gunstige wind kreeg de redactie van GVA recentelijk een mail in handen waaruit onbetwistbaar blijkt dat de klacht wel degelijk van schepen Lucien Herijgers afkomstig was en dat hij hiermee aan de basis ligt van de sluiting van de Polderbar.

Hiermee is een einde gekomen aan een triestige soap vol leugens en bedrog. Geen soap met acteurs, wel met echte mensen. Twee jonge ondernemende Lierenaars werden het slachtoffer van een onbetrouwbaar schepencollege en burgemeester.

Vlaams belang Lier – Koningshooikt stelt zich vandaag ook ernstige vragen over de manier waarop dit schepencollege en burgemeester omgaan met vragen die ze krijgen vanuit de oppositie. Zelfs gewone burgers worden opgeofferd om het eigen imago te redden. Met dergelijk machtsmisbruik is er van een degelijk bestuur geen sprake.

polderbar

 

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...