De prijs van een overbodige schepen

Begin juli werd schepen Wim Jorissen door zijn partij N-VA opzijgeschoven en werden zijn bevoegdheden ontnomen door ‘zijn deloyaal gedrag ten opzichte van zijn fractiegenoten, de coalitiepartners én de partij’ ‘. En Jorissen heeft nu dus een zee van tijd.

Dagelijks is hij uur na uur actief op Facebook om over van alles en nog wat zijn mening te spuien. Dat de heer Jorissen reeds twee maanden als “schepen zonder bevoegdheid” doodleuk blijft zitten zonder ook maar enig werk te verrichten in functie van zijn ambt of zonder ook maar enige bijdrage te leveren aan het bestuur van onze stad, is daar ongetwijfeld niet vreemd aan.

De maandelijkse wedde van een schepen bedraagt in Mechelen 7500 euro bruto. En uiteraard blijft Jorissen genieten van alle voordelen die verbonden zijn aan zijn ambt.

Dit in schril contrast met de heer De Nijn die, nadat hij besloot op rust te gaan, beslist heeft om per 1 december consequent al zijn bevoegdheden en bijhorende voordelen ter beschikking te stellen.

Daarom vroeg Hans Keldermans in de gemeenteraad hoeveel Jorissen de stadskas al heeft gekost sinds zijn bevoegdheden werden ontnomen en of hij nog onkosten inbrengt die verbonden zijn aan zijn ambt. Gezien het persoonlijk karakter van die vraag, werd het punt behandeld in besloten vergadering en mogen we er hierover bijgevolg niks brengen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...