De wereld op zijn kop

De Mechelse partijafdeling van het Vlaams Belang neemt akte van het feit dat Dirk Tuypens (PVDA) een klacht ingediend heeft tegen ons gemeenteraadslid, Kenzo Van den Bosch.

Op de gemeenteraad van 29 april heeft Kenzo Van den Bosch voorgesteld om een onderzoek te laten voeren naar de uitspraken die zouden gedaan zijn op de Stille Wake van 14 april. Op die wake zou er verbale agressie op onze politieagenten zijn geweest en werd verwezen naar de preventieve neutralisering van Mohamed E.O. als een “moord op onze broeder”. Omdat het Vlaams Belang het opneemt voor onze politieagenten die zich dag in dag uit, op gevaar van eigen lijf en leden, inzetten voor onze veiligheid, vond onze partij het niet kunnen dat zulke verbale agressie getolereerd wordt door de stad. Daarom stelde onze partij voor om na een positief resultaat na het gevoerde onderzoek een klacht in te dienen tegen de organisatoren van de wake en op te treden tegen deze uitspreken.

Omdat PVDA het debat uit de weg gaat omdat sommige uitspraken deze partij ideologisch niet zinnen, grepen ze maar naar het laatste redmiddel, omdat de argumenten op waren: de klacht wegens haat en racisme bij UNIA. PVDA verwijt raadslid Van den Bosch beweerd te hebben dat de dader de aanslagen pleegde enkel en alleen omwille van het feit dat hij moslim is. Wat Van den Bosch wel bedoelde, was dat de sfeer rond de wake een islamitisch karakter had: Karim Hassoun van islampartij Be.One is op de wake komen speechen. Ook een vrouw met een hijab kwam op de wake spreken. Als klap op de vuurpijl zou een spreker gezegd hebben dat “we vandaag samen zijn gekomen om de moord op onze broeder te herdenken”. Met broeder bedoelt men uiteraard niet de familiale band “broer”, maar wel “moslimbroeder”. De islamitische component wordt in feite dus genegeerd en niet vernoemd.

Indien de uitspraken gedaan zouden zijn, dan stelt het Vlaams Belang voor om een klacht in te dienen wegens laster en eerroof op de politieagenten. Omdat de politie al ons respect verdient.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...