Een zwarte maand voor Lier Oost

De eerste maand van 2016 kleurt zwart voor de handelaars, huidige en toekomstige inwoners van Lier Oost.
Met de sluiting van weer 3 handelszaken (Aldi, L’avenir en kledingzaak Steffie’s) zijn de resultaten van het gevoerde ‘kernversterkende’ beleid pijnlijk duidelijk.
Door het afstoten van winkelstraten als de Berlarij en de Berlaarsestraat zijn de sluitingen drastisch toegenomen. De echte dupe zijn de overgebleven handelaars en de buurtbewoners. Vanaf volgende maand zullen velen, met het verdwijnen van het Aldi filiaal, de auto moeten gebruiken om nog boodschappen te kunnen doen in een grootwarenhuis.
Voor veel oudere personen, die niet over een auto beschikken, is het probleem van het verdwijnen van de buurtwinkels ronduit dramatisch.
Dat de volledige leegloop van deze straten het logische gevolg zijn wanneer je winkelstraten afstoot, handelszaken weglokt met premies, enz. was voor het Vlaams Belang van in het begin duidelijk.
N-VA en Open VLD geven echter geen krimp en trachten de oorzaken te leggen bij externe factoren. Wanneer schepen van economie Lucien Herijgers (N-VA) echter voor de camera van RTV verklaart dat er niets zal gedaan worden voor deze straten, dan is het duidelijk wie hier de verantwoordelijkheid voor draagt.
Het Vlaams Belang Lier – Koningshooikt zal zich blijven verzetten tegen dit beleid waar elke inwoner en handelaar de dupe van is.

IMG_0209

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...