Esthetiek en/of veiligheid?

Bij vries- en regenweer ligt de fietsostrade er, ter hoogte van de bruggen aan de Vrouwvliet, spekglad bij. Het wegdek bestaat uit een houtsoort die in zulke situaties verandert in een glijbaan voor fietsers en voetgangers. Er gebeurden dan ook reeds enkele ongevallen, gelukkig, tot nu toe, niet met zware letsels tot gevolg. Als reactie op deze uiterst gevaarlijke situatie werd, uiterst amateuristisch, wat signalisatie aangebracht.

Een en ander roept vragen op omtrent de aanpak van de heraanleg van het openbaar domein in het algemeen en de aanpak van deze situatie in het bijzonder.

Het Vlaams Belang pleit ervoor de onveilige situatie aan de fietsostrade ter hoogte van de bruggen aan de Vrouwvliet structureel aan te pakken. Zo niet moet er degelijke signalisatie aangebracht worden met duidelijke pictogrammen die de weggebruikers attent maakt op het reële gevaar.

Het is niet de eerste keer dat er in Mechelen een onevenwicht ontstaat tussen esthetiek en functionaliteit/veiligheid. Zo waren er al problemen bij de heraanleg van het openbaar domein aan Nekkerspoel Station waardoor de stenen achteraf moesten bewerkt worden om gladheid te voorkomen. Ook het gebruik van sommige kasseistenen in het centrum vraagt soms om problemen.

Hans Keldermans zal de gemeenteraad aanstaande dinsdag vragen een procedure uit te werken die een beter evenwicht garandeert tussen esthetiek en functionaliteit/veiligheid bij de heraanleg van het openbaar domein.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...