Fout, onwaar en misdadig

Het moet de communistische watermeloenen van kartelpartner Groen als wereldmuziek in de oren hebben geklonken: ‘Dat gebeurt nu eenmaal in elke stad’.

Het was de laconieke reactie van de Mechelse burgemeester op de rellen op Nekkerspoel van afgelopen donderdag. Deze ongeregeldheden waren door een bewonderenswaardige en bijna perfect uitgevoerde linkse stadscensuur bijna volkomen uit de pers gehouden, kwamen toch aan het licht, en noopten de heer Somers tot bovenstaande uitspraak.

In de wijk Nekkerspoel vraagt men zich verbouwereerd af op welke criteria die mens in vredesnaam verkozen is tot beste van de wereld.

Zulke reacties zijn verkeerd meneer Somers. Verkeerd omdat u al dan niet opzettelijk de indruk geeft dat sommige Mechelaars meer mogen dan anderen en de rest u gewoon niet kan schelen. Of moeten we discriminatie tegenwoordig zien als een verworven recht van de multicul?

Zulke reacties zijn fout, meneer Somers. Fout omdat ze getuigen van zowel een wereldvreemdheid als een arrogantie die hun gelijke niet kennen. De houding van een stofzuigerverkoper die drommels goed weet dat hij door nog maar eens een op halve waarheden en hele leugens gebaseerd charmeoffensief binnen enkele maanden opnieuw veel stadsgenoten een rad voor de ogen zal draaien.

Zulke reacties zijn onwaar, meneer Somers. Onwaar omdat men zulke fenomenen nu net niét in elke stad of zelfs wijk ziet. Ze zijn de exclusiviteit van plaatsen die zijn besmet door de zo geroemde multi-etniciteit van gepamperde misdadigers en pelotons aan zogenaamde ‘kansarme jongeren’ die zich vaak terecht boven de wet wanen. Een bestuurlijke aanhouding is voor zulke sujetten spielerei, zelfs stoer. Stel dat morgen nationalistisch rechts in Mechelen betoogt en dat er één iemand een klein straaltje scheef pist… Ik garandeer u dat de dag erna in àlle kranten verbolgen wordt gefulmineerd dat ‘de maskers nu toch wel zijn afgevallen’, en u op de eerste rij staat om te schreeuwen dat zulke dingen in Mechelen niet thuishoren.

En tenslotte meneer Somers, zijn zulke reacties misdadig. Mijn eigen dochter, meneer de burgemeester, studeert in Sint-Niklaas en heeft speciaal enkele van haar lessen verzet om vroeger thuis te zijn en niet meer door het donker van Nekkerspoel station naar huis te moeten. Ze is bang, meneer Somers. Bang voor wat door struisvogels een ‘vermeend gevoel van onveiligheid’ wordt genoemd. En u, meneer de burgervader, u laat dit toe en kijkt de andere kant op…

Meneer Somers: ‘j’accuse…’

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...