Geen oog voor verkeersborden

 

Vlaams Belang merkte op de jongste gemeenteraad van Bornem op dat omvergereden of –gevallen verkeersborden soms wekenlang blijven liggen. Wim Verheyden wou weten hoe het komt dat niet sneller wordt ingegrepen.  “De politie komt toch ook langs die plaatsen; wordt dat niet doorgegeven ?” vroeg hij.  Volgens schepen Pauwels kan het gebeuren dat de politie of de gemeentelijke diensten op bepaalde plaatsen wat minder passeren…

Verheyden merkte verder op dat er sommige verkeersborden op het grondgebied van de gemeente behoorlijk verkleurd zijn. Bij het verkeersteken B21 bijvoorbeeld, dat aangeeft wie voorrang heeft bij een versmalling is dat ronduit gevaarlijk. Zeker bij nacht is het onderscheid tussen de rode en witte pijl op sommige plaatsen nog nauwelijks te merken.  Hij wou weten of die verkleuring aan de slechte kwaliteit dan wel aan de leeftijd van de bewuste borden te wijten is en of er een regelmaat in de controle op de zichtbaarheid en eventuele vervanging van borden is. Want ook beschadigde borden worden ongemoeid gelaten.

Schepen Pauwels bevestigde de controles, bovendien worden de borden ook indien nodig gereinigd en is er geen probleem met de kwaliteit ervan. Niets aan de hand dus ? Kort na de tussenkomst van Vlaams Belang werden een aantal omvergereden borden rechtgezet of weggenomen. Toeval allicht.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...