Integratie gelukt?

Met de regelmaat van de klok horen we ‘specialisten’ verklaren dat de multiculturele samenleving een verrijking is en dat het met de integratie van allochtonen allemaal wel meevalt.

De realiteit konden we op de gemeenteraad van februari nog eens van op de eerste rij meemaken. Farid Benasser, raadslid voor de socialisten, klaagde de “discriminatie” van moslims aan in het zwembad omdat aansluitende kledij er verplicht is.

Mr. Benasser is ervaringsdeskundige. Hij voelde zich tijdens een zwembeurt, naar eigen zeggen, begluurd in het zwembad: “Drie kwartier lang werden mijn contouren bestudeerd. Dat is onaanvaardbaar voor moslims en daarom gaan zij niet zwemmen.” Waarop hij een versoepeling van het reglement vroeg.

Mr. Benasser heeft gestudeerd, is een gerespecteerd huisarts en is zogezegd ‘goed geïntegreerd’.
Toch is hij niet te beroerd om de hygiënische regels van het zwembad aan zijn laars te lappen en zelfs gewag te maken van discriminatie. Dit alles om tegemoet te komen aan de zoveelste eis van zijn moslimgemeenschap.

Tot zover de ‘gelukte integratie’ van een allesbehalve kansarme islamitische Mechelaar die als raadslid zonder probleem dergelijke onaanvaardbare eisen mag stellen in naam van de socialistische partij.

Het stadsbestuur ging niet in op zijn vraag omwille van hygiënische redenen. Het Vlaams Belang is echter de enige partij die de zoveelste islamitische eis zelf aanklaagt en wijst op de verpletterende verantwoordelijkheid van de socialisten (en al de andere partijen) in de sluipende islamisering van onze samenleving.

Voor de rest valt het allemaal goed mee met de integratie…

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...