Jeugd en jongeren verdienen onze voorstellen

Jong, oud en de hele leeftijdsgroep daar tussenin moet zich kunnen ontspannen. In sportclubs, cultuurverenigingen, sociale verenigingen, het uitgaansleven, op speelpleintjes, maar ook in gemeentelijke ontmoetingsruimten die multifunctionele mogelijkheden moeten aanbieden. Het lokale vrijetijdsaanbod moet aandacht hebben voor jongeren met een beperking. Zij moeten aan zoveel mogelijk activiteiten kunnen deelnemen. Hieronder vindt u onze vijf speerpunten voor de jeugd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sasha Verhelst, 3de kandidaat

Een waaier aan activiteiten

Een multifunctionele ruimte die een waaier aan activiteiten mogelijk maakt, moet er komen. Die ruimte kan dienst doen als theaterzaal, vergaderplaats, repetitielokaal voor muziekgroepen en de creativiteit van alle aankomend talent, … noem maar op !

Vrijwilligers jeugdbeweging opwaarderen

Het Vlaams Belang hecht veel waarde aan het vrijwillige jeugdwerk. Jongeren die zich via de jeugdbeweging geheel vrijwillig inzetten, moeten kunnen rekenen op een uitgebouwde gemeentelijke ondersteuning. Lokalen en werking kosten immers veel geld !

Fuiven en rondhangen

Sport- en speelpleintjes, een jeugdhuis en een moderne fuifaccommodatie, het Vlaams Belang wil dat mee verdedigen. We hechten veel belang aan georganiseerde sport en cultuur, maar laten ook graag ruimte voor een echt vrije invulling van ‘vrije tijd’.

Veilig Berlaar door

Ontspanningslokalen voorzien voor de jeugd zonder na te denken over de vele fietsverplaatsingen die daaraan vast hangen, is dom. Er moeten fietspaden en fietsstallingen bijkomen, drukke oversteken moeten met voorrang voor fietsers worden ingericht.

Inspraak die echt telt !

Het Vlaams Belang wil alle schijninspraak weg. Ook jongeren hebben recht op inspraak die echt telt. Adviezen van de jeugdraad moeten worden opgevolgd ofwel ernstig gemotiveerd worden weerlegd. Gemaakte beloften moeten zichtbaar zijn in het budget.