‘Kracht van verandering’ is 6 euro waard in Lier

Het Vlaams Belang Lier – Koningshooikt stelt vast dat de ‘kracht van verandering’ in Lier niet meer waard is dan 6 euro.

De onrechtvaardige afvaltaks die indruist tegen het principe van ‘de vervuiler betaalt’ blijft behouden. Burgers die zorgvuldig omgaan met afval betalen vandaag meer aan de afvaltaks dan het bedrag voor hun werkelijke hoeveelheid afval.

Ondanks een verminderde werkingsbijdrage op jaarbasis van 450.000€, miljoenen winst voor Ivarem en een gigantische vermeerdering aan inkomsten uit boetes, kiest N-VA en Open VLD ervoor om een beschamende som van 6€ per gezin in mindering te brengen.

Eerst een belastingverhoging van 54 euro invoeren om nadien 6€ weer te geven is en blijft nog steeds een belastingverhoging.

Dat het anders kan bewijzen Sint-Katelijne-Waver en Mechelen. In Sint-Katelijne-Waver gaat de personenbelasting de twee komende jaren telkens met 0,1% naar beneden, wat voor ieder gezin neerkomt op ongeveer 50€ voordeel.

In Mechelen verdwijnt de algemene gemeentebelasting van 60€ per gezin en de 40€ voor alleenstaanden in 2016. Ook de opcentiemen op onroerende voorheffing daalt verder. Daarbovenop verdwijnt voor kleine zelfstandigen zonder specifieke bedrijfsoppervlakte de 50€ bedrijfsbelasting in 2017.

Het Vlaams Belang Lier – Koningshooikt vraagt zich af welke gemeenten er juist tegen de afschaffing zijn van die onrechtvaardige afvaltaks? Sint-Katelijne-Waver en Mechelen bewijzen alvast voor de afschaffing te zijn door effectief dat bedrag te neutraliseren.

Of Lier, met dit stadsbestuur, ook daadwerkelijk voor de afschaffing is en daarvoor opkomt tijdens de vergaderingen van Ivarem is in ieder geval niet af te leiden uit die 6€.

Het Vlaams Belang Lier – Koningshooikt blijft dan ook vragen om, of die afvaltaks af te schaffen, of zoals in Mechelen de algemene gemeentebelastingen af te schaffen.

20131008geldeuro

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...