N-VA Lier kiest voor vervreemding eigen taal

Na de Franstalige parkeerbiljetten van de ondergrondse parking in Lier, die op aandringen van het Vlaams Belang Lier – Koningshooikt nu eindelijk de passende voorrang geven aan het Nederlands, geeft N-VA opnieuw de voorkeur aan een vreemde taal.

 
In het nieuwe toeristische boekje krijgen de eigen Vlaamse toeristen op de voorpagina enkel ‘Visit Lier’ te zien. Bladeren we verder in het dunne boekje, worden we in de Nederlandse tekst om de oren geslagen met woorden als ‘Must sees’, ‘City golf’ en ‘City beer golf’.

 
Ook de vernieuwde webstek is enkel te bereiken via visitlier.be, waarbij bovenaan de Nederlandstalige pagina het Engelse ‘Visit Lier’ logo prijkt.
Het Vlaams Belang Lier – Koningshooikt heeft er geen probleem mee dat er een Engelstalige webstek werd gemaakt voor buitenlandse toeristen of dat er voor hen een meertalig boekje ter beschikking ligt, maar stelt zich wel volgende bedenkingen:

  •  Waarom is er ook geen Nederlandstalig internetadres aangemaakt, bv. ‘Bezoeklier.be’?
  • En waarom kan het logo niet aangepast worden aan de taal van de pagina die door de potentiële toerist wordt bezocht?
  • Wat is de meerwaarde van het gebruik van Engelse termen of woorden in de Nederlandse tekst, terwijl die in het Nederlands toch even goed klinken en ze bovendien beter begrepen worden?
  • Was het niet opportuun geweest om op de voorzijde van een meertalig boekje ‘Visit Lier’ alle talen weer te geven die binnenin gebruikt worden?

Het is jammer vast te stellen dat net een schepen van N-VA niet resoluut kiest voor de eigen taal, maar juist de vervreemding hiervan in de hand werkt.

 
Het Vlaams Belang Lier – Koningshooikt hoopt dat schepen Rik Verwaest (N-VA) deze bedenkingen ter harte neemt en hiermee rekening zal houden bij de volgende uitgave van het boekje.
Van een Nederlandstalig internetadres en logo zou de bevoegde schepen vandaag al werk kunnen maken.

 

visitlier2

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...