Schepen en economische raad positief tegenover voorstel ‘Slimme stad’ Vlaams Belang

Dinsdag 11 oktober heeft Vlaams Belang Lier – Koningshooikt haar ‘Handelsplan 20-18’ toegelicht voor de economische raad van Lier.

Gezien de toegestane spreektijd te kort was om alle punten van ons handelsplan uitgebreid te behandelen, verkoos onze afdeling om enkele van de voornaamste kernpunten uitvoeriger toe te lichten. Daarbij werd aandacht besteed niet alleen aan onze plannen om de doorrijdbaarheid van de stad en het parkeren aanzienlijk te verbeteren, maar vooral aan onze voorstellen om van Lier een ‘slimme stad’ te maken.  Dit via de invoering van een Citie app, waarbij een antwoord kan geboden worden aan het gewijzigd koopgedrag en weerwerk gegeven tegenover de e-commerce.

Door de leden van  de Raad werd aandachtig geluisterd naar de uiteenzetting, waarna er verschillende inhoudelijke vragen gesteld werden. Het was een open en constructief gesprek met de raadsleden, Hannelore Vermassen (ambtenaar lokale economie) en schepen van economie Herijgers. Zij gaven te kennen positief te staan tegenover ons voorstel om de nieuwe digitale technologieën te integreren in onze stad en bij de lokale handelaars,

Vlaams Belang Lier – Koningshooikt is tevreden dat er op een ernstige manier naar de voorstellen uit het ‘Handelsplan 20-18’ geluisterd is door zowel de schepen als de economische raad en hoopt dat, naast de positieve houding tegenover de invoering van nieuwe digitale technologieën, ook eindelijk het debat over de doorrijdbaarheid (bereikbaarheid) en parkeren op de Grote Markt kan gevoerd worden.

handelsplan

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...