Stadsbestuur blijft falende OCT-netwerk (Diftar) verder uitrollen

Het stadsbestuur blijft het aantal ondergrondse afvalcontainers (OCT’s) verder uitbreiden. Er zullen bijkomende afvalcontainers worden geplaatst onder meer aan de woonzorgcampus in de Kanunnik Davidlaan.

 

Een opmerkelijke en onbegrijpelijke beleidskeuze van N-VA en Open VLD. De OCT’s staan al jarenlang garant voor aanhoudende miserie,  tonnen sluikstort, en eindeloze technische problemen of mankementen.

 

Vlaams Belang fractievoorzitter Olivier Peeters vroeg aan de burgemeester en de bevoegde schepen dan ook meer tekst en uitleg tijdens de laatste gemeenteraad.

 

In de gemeenteraad van december 2016 werd immers al eens duidelijk gesteld dat afvalbeheerder IVAREM in gebreke blijft. Van de stoere taal die burgemeester Boogaerts (N-VA) toen sprak, blijft twee maanden later alweer niets meer over.

 

Voor N-VA was in december het geduld zogenaamd op, en alle opties bleven open en bespreekbaar. En hoewel er sedertdien niets veranderde, stak diezelfde partij amper twee maanden later de loftrompetten over IVAREM en verklaarde de schepen het OCT-netwerk verder te zullen uitrollen.

 

Totaal in tegenstrijd met de eigen beloften van 2012 (Laatste kans voor Diftar) en december 2016 (Ons geduld is op) blijft N-VA  resoluut de kaart van DI(E)FTAR trekken.

 

Op de vraag van Vlaams Belang Lier – Koningshooikt om zonder uitstel een plan B op te stellen, en minstens al een halt toe te roepen aan de verdere uitbreiding van het (niet werkende) OCT-netwerk, wenst N-VA niet in te gaan.

 

Ook in dit dossier zien we de veelgebruikte N-VA strategie van stoere verklaringen en tegenovergestelde daden.

Lierenaars en Hooiktenaars verdienen echter duidelijke en klare taal als het gaat om de standpunten van de Lierse partijen, ook in deze materie.

Vandaag krijgen de inwoners die klare taal enkel en alleen van Vlaams Belang!

OCT

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...