Stille wake op zondag is een schande

Het Vlaams Belang steunt onze politiemensen met een gratis drankje op zondag in het secretariaat op de Grote Markt.

Het Vlaams Belang liet eerder via de media weten dat de zogenaamde “stille wake” die voor de neergeschoten dader van een steekpartij nu zondag wordt gehouden geen begrip kan opbrengen.

Het Vlaams Belang blijft vinden dat de burgemeester minstens twee redenen had om de ‘stille wake’ te verbieden. Ten eerste was er de aanvraag voor een mars door Mechelen en men kan zich nu afvragen hoe stil deze ‘stille wake’ zal verlopen. Zeker gelet op het in brand steken van politievoertuigen de weken na het voorval.

Ten tweede moet de politie de wake in goede banen leiden en zet men zo de geviseerden bij de beroepsverongelijkten. Dat alleen al was genoeg reden om deze provocatie niet toe te laten. Maar het zijn verkiezingen en zelfs het tuig mag stemmen.

Bart Somers strooit niet alleen zout in de wonde van de slachtoffers maar hij laat zijn eigen politiekorps in de steek. Mensen die hun leven riskeren om dat van anderen te beschermen.

Als de burgemeester zijn korps in de steek laat, dan moet het Vlaams Belang een ander signaal geven Daarom zal Vlaams Belang nu zondag om 14.00 u. in het VB secretariaat op de Grote Markt een gratis drankje aanbieden aan alle politiemensen die geen dienst hebben. En dit om hen te bedanken de samenleving te vrijwaren voor ergere dingen.
Tevens zullen er voor het raam van het Vlaams Belangsecretariaat op de Grote Markt twee blauwe zwaailichten worden aangebracht als steun voor de politie en als verwijt aan die moslims die om de verkeerde reden solidair zijn.

Frank Creyelman
Fractievoorzitter VB Mechelen
0495/24 42 09

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...