Stop sluikstort

Aan de Lange Nieuwstraat, ter hoogte van de Guldenmouwstraat, was de voormalige parking van de KBC reeds geruime tijd herschapen in een sluikstort/autokerkhof.

Tijdens de gemeenteraad van eind september stelde Hans Keldermans daarover reeds enkele vragen. De burgemeester bevestigde toen dat de stad inderdaad over de nodige middelen beschikt om in te grijpen als een privéterrein (nabij de openbare weg) in een sluikstort/autokerkhof herschapen wordt.

Een aanmaning om zich in regel te stellen, op straffe van boete bij nalatigheid, werd ter plaatse aangeplakt waarop de situatie tijdelijk verbeterde.

Blijkbaar is de controle echter verslapt. De toestand op de gewezen KBC-parking is terug als voorheen: wrakken van voertuigen, zonder nummerplaat, en opnieuw afval.

Om de druk op de ketel te houden bracht Hans Keldermans het probleem opnieuw onder de aandacht op de gemeenteraad van eind november.

Opnieuw gaf de burgemeester ons gelijk. De eigenaar heeft al verschillende boetes gekregen en moet telkens opdraaien voor de opkuis maar blijft volharden in de boosheid.

Daarom heeft de burgemeester nu opdracht aan de politie gegeven om tenminste eenmaal om de twee weken ter plaatse een controle uit te voeren met de nodige acties indien nodig.
Ook op de vraag of er een bestemmingswijziging vereist is indien een terrein als garage wordt gebruikt, werd bevestigend geantwoord.

De burgemeester gaf richtlijnen om de betrokken diensten, indien nodig, vaststellingen te laten doen met alle gevolgen van dien.

Ook deed hij een oproep aan de Mechelaars om zulke gevallen steeds te melden.
Hopelijk zal de toestand aan de Lange Nieuwstraat nu in elk geval snel én definitief verbeteren.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...