Takeldienst die voor politie Lier foutparkeerders wegsleept, voortdurend zelf in overtreding

De Lierse takeldienst CNS is gevestigd aan de Mallekotstraat. De voertuigen van dit bedrijf staan er regelmatig gewoonweg geparkeerd op de rijbaan, die echter verdeeld is in rijstroken. Dat zorgt niet alleen voor heel wat overlast voor andere weggebruikers,  maar het is  uitdrukkelijk verboden volgens artikel 25.1.9 van het verkeersreglement. De voertuigen staan bovendien dikwijls tegen de rijrichting geparkeerd, wat eveneens niet toegelaten is.

Een bewoner van de straat, die de overlast en overtredingen terecht aanklaagde op een facebookpagina over mobiliteit in Lier, kreeg op 31 maart plots de politie Lier aan de deur. Vriendelijk, maar in niet mis te verstane woorden vroeg een agent om voorzichtiger te zijn met het posten van dergelijke berichten, dit om geen klacht voor laster en eerroof te krijgen.

Dat een takeldienst, die in opdracht van de politie Lier foutief geparkeerde auto’s wegsleept, zelf voortdurend de verkeersregels aan zijn laars lapt, is volstrekt af te keuren. Dat dit ongehinderd blijft gebeuren, is onbegrijpelijk. En het wordt zelfs hallucinant als het de steun krijgt van de lokale politie om buurtbewoners te intimideren die hierover berichten op sociale media.

Bedrijven die opdrachten uitvoeren voor onze lokale politie moeten voor het Vlaams Belang Lier- Koningshooikt het goede voorbeeld geven. De lokale politie hoeft deze bedrijven geen extra ‘bescherming’ te geven, maar moet ze net extra streng controleren daar zij mee verbonden worden aan het imago van onze politiediensten.

03-04CNS CNS april Di17-04CNS Di17-04CNS2

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...