Veiligheid, prioriteit?

Regelmatig leest men in de krant artikels over loslopende honden die soortgenoten of mensen aangevallen hebben, vaak met zware letsels tot gevolg. Nochtans weet iedereen dat honden op de openbare weg aan de leiband moeten.

Op de hondenweiden is dat natuurlijk niet het geval. Die zijn er speciaal voor baasjes zonder tuin die hun viervoeter eens goed willen laten rennen en spelen. Zo werd er vorig jaar een mooie hondenweide aangelegd in het Tivolipark.

De omheining is echter wel erg laag. Ze komt bij volwassenen op heuphoogte. Veel honden kunnen er, als ze willen, zomaar overspringen. Bovendien is de omheining gemaakt met houten paaltjes die bovenaan spits uitlopen.

Onze fractie ontving reeds twee klachten over de hoogte van de omheining: één van iemand wiens hond over de omheining gesprongen was en één van een wandelaar die getuige was van hoe een andere hond over de omheining sprong. Beide incidenten bleven gelukkig zonder gevolg.

Maar niemand ziet het natuurlijk graag gebeuren dat er een hond over de omheining springt en bijvoorbeeld een kind zou aanvallen.

Door de spitse bovenkanten van de houten paaltjes is het ook niet uitgesloten dat een hond die erover wil, zich ernstig verwondt.

Daarom vroeg onze fractie of het mogelijk was de omheining van de hondenweide in het Tivolipark te verhogen. Helaas ging het bestuur niet op onze vraag in. Wellicht moeten er eerst ongelukken gebeuren…

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...