Vervanging straatnaamborden lijkt meer op processie van Echternach

In 2013 reeds maakte Vlaams Belang Lier – Koningshooikt op haar webstek duidelijk dat de toestand van de straatnaamborden in Lier en Koningshooikt erbarmelijk was. “Sommige zijn helemaal verbleekt en totaal onleesbaar. Andere hangen er vuil en verwaarloosd bij. Nog andere zitten verdoken tussen verwilderd groen of bengelen scheef en verroest aan nog schevere en roestigere palen.”

Onze afdeling was dan ook tevreden dat het stadsbestuur hier oren naar had en de straatnaamborden begon te vervangen in 2014.

Gezien er einde 2016 nog steeds een aanzienlijk deel van deze straatnaamborden niet vervangen was, vroeg Vlaams Belang fractievoorzitter Olivier Peeters tijdens de gemeenteraadszitting van oktober 2016 naar de stand van zaken.

Burgemeester Boogaerts (N-VA) gaf in zijn repliek mee dat er vertraging was opgelopen met de levering van palen, maar dat begin 2017 alle straatnaamborden zouden vervangen zijn.

Eén jaar later kunnen we enkel vaststellen dat er van die belofte alweer niet veel in huis is gekomen. In de gemeenteraadszitting van november 2017 vroeg Vlaams Belang fractievoorzitter Olivier Peeters dan ook naar de reden waarom de doelstelling niet werd gehaald.

Burgemeester Boogaerts (N-VA) haalde opnieuw een resem excuses aan (personeelsinzet, nieuwe borden die al terug vervangen moeten worden,…) en verklaarde nu dat alles in het voorjaar van 2018 in orde zou zijn.

Vooral op de invalswegen zien we vandaag nog zeer veel versleten, onleesbare borden. Ontzettend jammer, want dit is toch de eerste indruk dat de bezoekers van Lier te zien krijgen van onze mooie stad.

Vlaams Belang Lier – Koningshooikt blijft dit verder opvolgen en druk leggen op het schepencollege tot de straatnaamborden effectief vervangen zijn zoals het hoort.

P1020581 P1020589 P1020583 P1020577 P1020588

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...