Vlaams Belang Bornem met meer vrouwen dan mannen naar 14 oktober

 

Een tweetal maanden terug stelde Vlaams Belang Bornem de eerste 3 kandidaten en de lijstduwer voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor.   Op enkele weken voor 14 oktober maakt lijsttrekker Wim Verheyden bekend dat Vlaams Belang Bornem met een volledige lijst naar de verkiezingen gaat en dat voor het eerst meer vrouwen dan mannen de arena van de gemeenteraadsverkiezingen zullen betreden.  “Daarmee wordt meteen het fabeltje, als zou het Vlaams Belang “vrouwonvriendelijk” zijn, naar de prullenmand verwezen”, aldus Verheyden.

“We tellen 14 vrouwen, tegenover 13 mannen en verwelkomen op onze lijst liefst 16 nieuwe kandidaten ten opzichte van de verkiezingen in 2012. Het enthousiasme voor onze partij lijkt dus groot.”

“Op onze verkiezingslijst zal de Bornemnaar géén B(ekende)B(ornemnaars) ’s tegenkomen, géén zogenaamde onafhankelijken, géén aanvoerders van belangengroepen en al zeker géén kandidaten die zichzelf nu al burgemeester wanen… “. “Wél staan er op onze lijst 27 Bornemnaars die zich kandidaat stellen vanuit de overtuiging dat ONS Bornem, Ons Beurm moet blijven en dat ONZE mensen op de eerste plaats moeten komen”.

Om de jeugd kansen te geven, worden plaatsen 2 en 3 ingevuld door Anky Daelemans en Peter Willems. “Samen met Lana D’Hertefelt, zijn zij met hun 23 en 26 jaar de jongste kandidaten op de lijst”, zegt Verheyden. “Voor het overige vind je een mix van alle leeftijden terug. De gemiddelde leeftijd van onze kandidaten is 52 jaar.”  Tevens werd er voor een goede spreiding over de verschillende deelgemeenten gezorgd. Oud gemeenteraadslid en gewezen parlementslid, Luk Van Nieuwenhuysen is lijstduwer.

“In de komende zes jaar stellen we opnieuw onze diensten ter beschikking van de man en vrouw in de straat.   Wij waren deze legislatuur vaak de spreekbuis voor die Bornemnaars die door het gemeentebestuur niet gehoord werden, we luisterden naar wat er leeft in onze gemeente en maakten op basis daarvan keuzes.  Deze keuzes maken de 5 speerpunten uit waarop wij ons programma hebben gebaseerd”. Voor Vlaams Belang is het vooral belangrijk dat Bornem zijn eigenheid weet te behouden, met veel aandacht ook voor de deelgemeenten; daarnaast vormen veiligheid – ook verkeersveiligheid -, gezonde financiën en schuld-afbouw, ondersteuning van de lokale handelaars en horeca, en het behoud van de open en groene ruimte, naast een propere gemeente, de voornaamste speerpunten van het Vlaams Belang programma.

De kandidaten van Vlaams Belang Bornem voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober:

1 Wim Verheyden
2 Anky Daelemans
3 Peter Willems
4 Francis Colman
5 Jana Vander Borght
6 Marcel Schuddinck
7 Dominic Smet
8 Brian Van de Veken
9 Chris Segers
10 Rita Cuyt
11 Maurits De Man
12 Denise Van Lierde
13 Lana D’Hertefelt
14 Marc Nietvelt
15 Andy Beernaert
16 Sabine Coppens
17 Marc Peeters
18 Martine Neckebroeck
19 Eddy Herremans
20 Nancy Van Keer
21 Marleen Van der Linden
22 Chantal Van Huffel
23 Werner Scheers
24 Nancy Brys
25 Hermine Verheyden
26 Maria Van Noten
27 Luk Van Nieuwenhuysen

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...