Vlaams Belang Lier – Koningshooikt eist excuses van burgemeester Boogaerts (N-VA)

In de gemeenteraad van 14 december ll. vroeg Vlaams Belang raadslid Marcel Taelman aan de burgemeester waarom niet alle terrassen op het Leopoldplein de verschuldigde terrasbelasting betalen. Deze ontkende dit feit echter met klem.

 
Een dag na de bewuste gemeenteraad stuurde de burgemeester een email naar het raadslid waarin hij zegde dat een bepaald terras op grond van de NMBS staat, en de stad Lier daarvoor dus geen huurgeld of welke vergoeding dan ook kan vragen. In dezelfde mail beschuldigde de burgemeester Marcel Taelman ervan valse beweringen en insinuaties te uiten in de openbaarheid van de gemeenteraad, en vroeg hij dringend te stoppen met dergelijke praktijken.

 
Uit het antwoord op een schriftelijke vraag van Marcel Taelman dd. 10 januari 2016 blijkt nu dat niet hij, maar dat de burgemeester valse verklaringen geeft, en dat er wel degelijk vier handelszaken op en aan het Leopoldplein onder het terrasbelastingreglement vallen. Tot op heden betaalden er maar drie voor een vergunning. In het antwoord wordt dan ook uitdrukkelijk gesteld dat: “ Er dus een ambtshalve aanslag zal gedaan worden, voor de horecazaak op het Leopoldplein die niet in orde is met de terrasbelasting”.

 
Het Vlaams Belang Lier – Koningshooikt betreurt dat de raadsleden elke maand opnieuw verkeerde informatie krijgen op vragen die gesteld worden in de gemeenteraad.

 
De wijze waarop burgemeester Boogaerts reageerde op de tussenkomst van raadslid Marcel Taelman was niet enkel onjuist, maar daarenboven totaal misplaatst.

 
Het Vlaams Belang Lier – Koningshooikt verwacht dan ook excuses van burgemeester Boogaerts in de volgende gemeenteraad.

 

Raadslid Marcel Taelman

Raadslid Marcel Taelman

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...