Vlaams Belang zet handelaars van ‘vergeten’ Berlaarsestraat in de paaseitjes

Mandatarissen van het Vlaams Belang Lier – Koningshooikt hebben op zaterdag 19 maart de handelaars uit de Berlaarsestraat in de ‘paaseitjes gezet’.

Van 14 tot en met 29 maart 2016 loopt er een paasei zoekwedstrijd van de stad Lier. 29 deelnemende handelaars ‘verstoppen’ hierbij grote paaseieren in de etalage. Aan de voorbijgangers of bezoekers om ze te vinden.

Een initiatief dat het winkelen in het centrum moet bevorderen en dat het Vlaams Belang enkel kan toejuichen.

De handelaars in de Berlaarsestraat werden echter niet gevraagd om met deze wedstrijd mee te doen. Straffer nog, de winkelstraat staat zelfs niet vermeld bij de straten waar de wedstrijd loopt.

Ondanks het feit dat het Vlaams Belang dit vorig jaar, bij een gelijkaardige zoekwedstrijd, reeds in de gemeenteraad aanklaagde, blijft het stadsbestuur de Berlaarsestraat negeren. OOK TOEN werd de Berlaarsestraat niet vermeld en kregen de handelaars niet de kans om mee te doen.

Merkwaardig dat de straat waar het schepencollege zo graag extra winkelruimte wil gaan creëren in het prestigeproject ‘Normaalschool’ vandaag volledig in de kou blijft staan.

Voor het Vlaams Belang Lier – Koningshooikt telt de Berlaarsestraat wél nog als winkelstraat en zet het vandaag de handelaars in de ‘paaseitjes’. Gemeenteraadslid Marcel Taelman zal aanstaande maandag het schepencollege in de gemeenteraad hierover ook interpelleren.

Paas actie1

Paasactie 2

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...