Voor uw veiligheid

Reeds in juni dit jaar klaagde Hans Keldermans de onveilige situatie voor de zwakke weggebruikers aan de oversteekplaats N15/Benoît Ballonstraat aan.

Aan die oversteekplaats ter hoogte van de nieuwe brandweerkazerne hebben de voetgangers en fietsers gemiddeld slechts 12 seconden tijd om over te steken. Dit in de veronderstelling dat de zwakke weggebruikers onmiddellijk kunnen oversteken als het licht voor hen op groen springt.

Indien men aan de oversteekplaats aankomt op het moment dat het licht reeds groen is, is het nagenoeg onmogelijk om de hele rijbaan in één keer over te steken. Voor mensen die minder goed te been zijn of voor ouders met kleine kinderen is de verkeerssituatie ter plekke ronduit levensgevaarlijk.

Het doel van het instellen van deze scherpe oversteektijd is ongetwijfeld een vlotte verkeerscirculatie op de N15, ware het niet dat het doorkomende verkeer enkele honderden meters verder, in beide richtingen (Pasbrug & kruispunt Nekkerspoel), hoe dan ook vertraagt of zelfs geruime tijd stilstaat.
De scherpe oversteektijd zorgt op zijn minst voor een oncomfortabele, en in vele gevallen zelfs voor een gevaarlijke situatie voor de zwakke weggebruikers.

Vraag is of het bestuur bereid is hieraan iets te veranderen. De burgemeester gaf toen immers als antwoord dat de bekommernis terecht was en dat een en ander zou aangepast worden.
Ondertussen zijn we bijna een half jaar verder en er is nog steeds niets veranderd aan de slechte en onveilige situatie voor de zwakke weggebruikers ter plaatse.

Vandaar dat Hans Keldermans zijn vraag herhaalde wanneer het stadsbestuur de opdracht geeft om dit aan te passen?

Volgens het stadsbestuur is het Agentschap Wegen en Verkeer verantwoordelijk. Hans Keldermans dringt er dan ook op aan de druk op de ketel te houden.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...