Wir schaffen das

 

Op de jongste gemeenteraad van Puurs informeerde Peter Lemmens naar het aantal ‘vluchtelingen’ dat door de gemeente Puurs extra moet worden opgevangen in het kader van het spreidingsplan van minister Francken. Het antwoord is zeven. Puurs komt van 26, enkele maanden geleden kwamen er nog vier bij en nu dus nog eens zeven. In totaal gaat het dus naar 37. Voor 2016 is er 368.165 euro begroot voor 30 opvangplaatsen bij het LOI (lokaal opvang initiatief). Eén opvangplaats kost dus 12.272 euro op jaarbasis. De gemeente krijgt daarvoor weliswaar subsidies van de hogere overheid en maakt daar zelfs winst op, maar uiteindelijk is het hoe dan ook de belastingbetaler die voor dit alles opdraait.

Uit Bornem komen al evenmin kritische noten. Daar wordt de gemeente met een verdubbeling van het aantal opvangplaatsen geconfronteerd, van tien naar twintig. “Wir schaffen das”, klinkt het ook daar. Er worden nog snel woningen gezocht voor de betrokken gezinnen. Leuk om horen voor wie al jaren op een wachtlijst staat.

In Sint-Amands moet er ook voor zeven bijkomende opvangmogelijkheden worden gezorgd. Het cijfer stijgt daar van 11 naar 18. Dat mag voor de OCMW-voorzitter geen probleem zijn.

Over de maatschappelijke gevolgen, nergens woord.

Op weg naar Klein-Brabant

Op weg naar Klein-Brabant

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...